Mijn naam is Noële Ruitenberg. Sinds 2011 geef ik wekelijks lessen critical alignment yoga. Daarnaast werk ik als fysiotherapeut/’lijfacceptatietherapeut’ bij Lijf&Visie Revalidatie  in Soest. Met een team hebben we ons gespecialiseerd in de behandeling van lichamelijke klachten in combinatie met een uitputtingssyndroom.

Dit najaar (2017) werd ik uitgebreid geïnterviewd door Dirk Keuning. Wellicht vind je het leuk om dit te lezen. Dat kan via de volgende link: http://grastraining.nl/wp-content/uploads/2017/11/ARTIKEL-NOELE-RUITENBERG-9-nov.pdf

Opleidingen, o.a.:

 • Explain Pain Supercharged – vlgs Lorimer Mosely & David Butler
 • Critical Alignment Yoga – Gert van Leeuwen
 • Critical Alignment Therapie – Gert van Leeuwen
 • Meditatie en spiritualiteit – Jan Geurtz
 • Mobilizing Awareness 1&2 – Servaas Mes
 • Acceptance & Commitment Therapy – Peter van Burken
 • Acceptance & Commitment Therapy – Ernst Bohlmeier
 • Raja Yoga – Nanny den Exter
 • Fysiotherapie – Hogeschool Thim van der Laan
 • Qi gong en tai chi

Werkervaring, o.a.:

 • 1998-2012: in deze periode schreef/produceerde ik boeken over wijn, schreef in bladen en kranten en gaf trainingen
 • 1996-2001: consultant bij o.a. KLM, Swiss Air, Nortel, Achmea, gemeente Emmen

IMG_1779

img_0436

 

 

 

 

Meer weten? Je kunt me bereiken via noele@lijfs.nl en 06-14769214.

Andere docenten

Ik werk samen met een tof team van yogadocenten. Je komt ze tegen in het rooster op momoyoga en in het algemene rooster op deze site.

Alex van der Geer

Alex

Alex geeft vanaf 10 april de les op dinsdagavond.

 

 

 

Ellen Dekkers

ellen-dekkers2Critical Alignment yoga gaat tot op het bot. Letterlijk en figuurlijk. De techniek en de down-to-earth-taal verbindt de geest en lichaam waarbij chronische stress zowel op psychisch als fysiek wordt opgelost. Naast CAY-docent (volledige lerarenopleiding) ben ik ook ademcoach. De adem is een hele belangrijke verbindende factoor en indicator.  Ik besteed dan ook veel aandacht aan de adem in de lessen.

Inge van Voornveld

Vanaf het begin van de CAY-lessen in Soest ben ik er wekelijks bij. inge-van-voornveld_01_lrDus de meeste van jullie zullen mij wel van gezicht kennen. Yoga neemt momenteel een belangrijke plaats in mijn leven in. Het dagelijks “uitdeuken” is niet meer weg te denken. Vorige jaar ben ik begonnen aan een 4-jarige yogadocentenopleiding. Aanvankelijk om structuur aan te brengen in mijn yogabeoefening en steun te organiseren in het soms pittige proces dat yoga is. De behoefte om mijn positieve ervaringen door te geven is een onverwachte bijvangst.

Jochem van Hattum

jochem

Mijn naam is Jochem Ruben van Hattum. Sinds vijf jaar doe ik aan yoga en sinds twee jaar volg ik de lerarenopleiding Critical Alignment Yoga te A’dam. Door regelmatig CAY te beoefenen hebben er veel positieve veranderingen in mijn ‘lijf en visie’ plaatsgevonden. Ik sta evenwichtiger en sterker in het leven. Dit zelfvertrouwen komt voort uit het beoefenen van CAY. Met behulp van tools kom je op plekken in je lichaam die zonder die hulp onbereikbaar zijn. Je komt dieper in je lijf en met behulp van de zwaartekracht is het mogelijk ruimte te creëren in je lijf waardoor vrije doorgifte van beweging mogelijk wordt. Hierdoor kunnen blokkades /blessures opgeheven worden. Ervaar het zelf! Ga het onderzoek met jezelf aan. Tot gauw op de mat bij ‘Lijf & Visie’. Warme soepele groeten Jochem

José Hutjes

jose-hutjes

Opgeleid in de Raja Yoga, ben ik me verder gaan verdiepen in o.a. Iyengar- en Vysnana Yoga. In 2012 volgde ik de vier levels Critical Alignment, bij Gert van Leeuwen, de bijscholing voor yogadocenten. Sindsdien geniet ik wekelijks van de CAY-les. Nu bij Noële. CAY geeft een nieuwe richting aan mijn yoga beoefening en lesgeven. Ik vind het fijn om te voelen en te ontdekken middels de yoga.

www.josehutjes.nl

 

Advertenties