Hallo yogi,

Hierbij alweer een nieuwsbrief, want er is van alles te melden.

Data voor volgend yoga-ademweekend: 13-14 januari 2018

13 en 14 januari 2018 organiseer ik met Ellen weer een yoga-ademweekend! Er hangt weer een lijst op de deur naar de yogatools. Daarop kun je je aanmelden. Mij mailen (noele@lijfs.nl) kan ook, dan zet ik je op de lijst.     shutterstock_116818960

Thema van dit weekend: ‘Kun je een rups leren vliegen?’

Per 1 augustus wijziging in de zaterdaglessen!

Vanaf 1 augustus ziet het rooster er op zaterdag zo uit:

  • van 9.00 tot 10.30 uur: cay standaard
  • van 11.00 tot 12.30 uur: cay xd

XD staat nog steeds voor extra diep en extra dynamiek. Voor deze lessen is cay-ervaring gewenst. Kom gerust eens proeven als je een les of tien heb meegedaan! De technische instructies zijn wat globaler en er wordt verwacht dat je zelfstandiger bent in je ‘practice’. Op het programma staan veelal extremere achteroverbuigingen, handstand, hoofdstand. De omgekeerde houdingen worden in deze les langer aangehouden.

XXL-les …. Deze lessenwijziging opent de deur naar zogenaamde XXL-lessen; extra lange lessen. De les van 9 uur is dan een volwaardige les en ook een warming-up voor de XD-les. Zo worden ze meer complementair. Het idee is om dit najaar op zaterdag na XXL-les ook verdiepingssessies te gaan aanbieden.

Transformational Breathsessies op zaterdagmiddag

Tijdens het yoga-ademweekend maakte een aantal van jullie de transformational breath-sessies mee. Ellen Dekkers zal – bij voldoende animo – dit najaar op zaterdag ook TB-sessies verzorgen voor kleine groepjes van circa drie deelnemers. Laat me graag weten als je interesse hebt, dan bekijk ik wat haalbaar is. Ook als je er het weekend niet bij was, kun je deelnemen aan deze sessies. Meer over tb kun je lezen op www.transformationalbreath.nl. Ellen Dekkers kun je ook direct bereiken via ellen.dekkers@hetnet.nl en 0650628339.

Ademkransjes

Tijdens het weekend en in de lessen van deze week werkten we met ademkransjes. Je kunt hier alles over lezen op: https://lijfs.wordpress.com/ademkransjes/. Ze zijn te koop voor €7,00. Graag contant bij mij afrekenen. Opbrengsten gaan naar ‘zwerfdieren in dahab’.

Oud nieuws, maar nog actueel …

Actie zomeryoga

Verdere verdieping ontstaat door frequenter naar les te komen. Van 21 juni t/m augustus is je derde les per week gratis. Heb je een maand-abo, dan kun je in deze periode onbeperkt naar les komen. zomeryoga

Je kunt natuurlijk ook thuis of op de boerencamping vaker je mat op duiken. In de bijlage een lekkere serie om je eigen te maken. Deze week deden we deze serie in de les.

Je een serie eigen maken

Het is fijn om voordat je aan de serie begint, met een soort warming-up aan te vangen. Bijvoorbeeld op een stripje of rol. Je ontwikkelt zo je lichaamsbewustzijn. Geef jezelf de tijd en ruimte om te landen in het moment en je zelf te kalmeren door je adem en de typische kenmerken van ontspanning te volgen. Zo’n warming-up kan 5 minuten duren en ook 20 minuten.

Dan doe je een eerste serie-ronde. Het werkt goed om je die eerste ronde, sterk bewust te zijn van je techniek. Dit helpt je om beweging te krijgen in ‘vastgeroeste’ patronen. Je kan hierbij een specifieke verbinding of deel van je lijf extra aandacht geven. De tweede ronde kun je meer gaan leunen op je lichaamsintelligentie. De derde en eventueel vierde rond maak je ruimte voor flow.

Als eindhouding is savasana fijn.

Nogmaals lovely summertime & namasté,

Noële

Advertenties